Een Ommelandsereis naar het Glazen Huis


Beste wandelaars, lopers en Groningen liefhebbers,
Doel
Deelnemen
grOet Ommelaand,






























































Beste wandelaars, lopers en Groningen liefhebbers,

Van 19 tot en met 24 december 2009 staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen! Het Glazen Huis, ook wel Serious Request genoemd, is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM. Hierbij wordt ondersteuning gezocht voor projecten van het Rode Kruis. Dit jaar wordt geld ingezameld voor malariabestrijding. Drie dj's worden zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niets eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars.

In het kader van deze actie organiseert Tocht om de Noord (TodN) in samenwerking met het Hoogeland op de Kaart op zondag 20 december 2009 de zogenaamde Ommelandsereis naar de Stad. Als moderne pelgrims kan iedereen op 20 december vanuit de Ommelanden via zelfgekozen routes optrekken naar de Stad om daar gezamenlijk hun steun te betuigen.

Woon je niet in de Ommelanden, maar wil je wel meedoen? Meld je dan aan op www.Ommelandsereis.nl, of sluit je aan bij een (bekend) dorp.






























































Doel
Het doel is uiteraard zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dat willen we doen door zoveel mogelijk deelnemers en dorpen (plaatsen) deel te laten nemen aan de sponsorloop: een Ommelandsereis naar de stad Groningen.

Elk dorp wordt vertegenwoordigd door teams van 5 tot 10 wandelaars of lopers. Ieder team krijgt van de organisatie een deelnemerskaart. Op deze (topografische) kaart staat het deelnemende dorp ingetekend en is er ruimte om het opgehaalde sponsorbedrag op te schrijven.

Deze deelnemerskaarten worden bij binnenkomst in de stad Groningen overhandigd. Als alle kaarten worden uitgelegd vormen ze samen de kaart van Stad en Ommeland!

Direct na de overhandiging van de geldcheque aan het Glazen Huis wordt als verzoeknummer het Grunnens Laid aangevraagd, die we uiteraard allen trots zullen meezingen! Aansluitend kunnen alle deelnemers een Grunneger Moaltied nemen dicht in de buurt. Naar verwachting is de gehele happening (inclusief eten) om 19.00 uur afgelopen.
































































Deelnemen
Graag willen we u (dorpen, verenigingen, wandelaars en lopers) uitnodigen om mee te doen aan deze sponsorloop. Als u geïnteresseerd bent, dan vindt u meer informatie en een opgaveformulier op www.Ommelandsereis.nl het Ommeland trekt massaal op naar Stad

Spelregels
Elk team maakt zijn eigen route, cq Ommelandsereis naar de stad Groningen.

Elk individueel teamlid zoekt bij familie, vrienden, verenigingen, winkels, bedrijven naar sponsors die elke kilometer voor een klein bedrag willen ondersteunen. Iedereen krijgt hiervoor een lijst waarmee de sponsor een machtiging afgeeft voor een bepaald bedrag. Hoe langer de Ommelandsereis, hoe meer geld het oplevert voor het Glazen Huis. Het totaal bedrag waarvoor de individuele deelnemer wordt gesponsord wordt doorgegeven aan de Contactpersoon.

Elk team heeft één contactpersoon, die contacten onderhoudt met de organisatie. De contactpersoon is tevens de persoon die de sponsorlijsten uit het team verzamelt en overdraagt aan de organisatie. Deelnemers die als contactpersoon willen optreden, kunnen dit melden via info@TochtomdeNoord.nl. In het kader van sponsoring kunt u, naast meelopen, ook nog denken aan een speciale activiteit ten behoeve van het goede doel. Deze eventuele opbrengsten kunt u dan meegeven aan het team dat uw dorp vertenwoordigt op de Grote markt in Groningen.

De verzamel- en startplek is in elk dorp bij de (plaatselijke) kerk. Verder kunnen de moderne pelgrims op deze bijzondere bedevaart rekenen op een warm onthaal bij diverse kerken en andere plekken op de route. Alle deelnemers lopen naar één verzamelplek (exacte locatie volgt) in de stad Groningen. De aankomsttijd op de verzamelplek ligt tussen 17.00 en 17.30 uur. Daarna trekken alle teams samen op naar de Grote Markt. Teams die later dan 17.30 uur aankomen op de verzamelplekken kunnen helaas niet meer (officieel) ontvangen worden. Hun verzamelde sponsorgeld gaat natuurlijk wel naar het Glazen Huis!

Vervoer
De organisatie van de Ommelandsereis zal geen vervoer regelen van de Grote Markt terug naar uw woonplaats! Dat betekent dat u zelf voor uw vervoer terug moet zorgen! Gelukkig is de Grote Markt vlakbij het Hoofdstation (ca 1 km).

Route
De organisatie zal geen route uitzetten en of beveiligen. U dient zich daarom strikt te houden aan de verkeersregels die gelden voor wandelaars (lopers)! Deelnemen aan de Ommelandsereis op zondag 20 december is geheel op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

Alle acties die worden georganiseerd in het kader van Serious Request en het Glazen Huis zijn ook te vinden op: www.GroningenGeeft.nl.






























































grOet Ommelaand,

Tocht om de NOORD
Postadres: Postbus 3104, 9701 DC Groningen
Tel: 050-317 31 04
Tel: 050-850 90 23 / 06-22 397 307
e-mail: info@TochtomdeNoord.nl
www.Ommelandsereis.nl
www.TochtomdeNoord.nl