Het oorspronkelijke dagboek van KIM MORREN (www.sportenomteleven.nl/Dagboek.html) werd weergegeven met moeilijk leesbare kleuren. Daarom heb ik dit op mijn website aangepast.


4de dag Apeldoornse 4-daagse
11-07-2008
 
Lieve lezers,
Wat een heerlijke dag gisteren. Hij kon echt niet beter. Geen woorden voor, maar zal het toch proberen. Ha ha.
Het begon weer zoals elke dag om 08:00 uur bij van Dongen, daar was alles nog zoals het elke ochtend ging, maar bij Apeldoorn bij de start stonden in 1 keer een hele groep vrienden van mij. Met een enorm spandoek (zie foto's). Deze vrienden hebben de hele 20 km met mij en ons groepje meegelopen. Geweldig toch. Super verrassing. Echt zo leuk dat ze dat voor mij deden.

Toen we bij "onze verzorgers" aankwamen kregen wij van hun een t-’shirt van waar hun ook meeliepen. Zo leuk, weer tijd voor een kodak momentje natuurlijk en hadden ook al aardig wat kodak momentjes gehad.
Onder het lopen hadden we heel veel reacties op het spandoek van mensen. En ook weer wat verschillende donaties gekregen. Geweldig die mensen allemaal. Zo lief en vol medeleven.
Bij de finish (iedereen van mijn vrienden liepen nog steeds mee en veel gelachen.) stonden daar burgermeester van Hemmen en zijn vrouw mij op te wachten. Ik heb me de hele dag zo speciaal gevoeld. Zo'n geweldige fijn gevoel.

Even met de burgermeester en zijn vrouw gezeten en wat gekletst en toen onze medailles opgehaald.
Er was gezellig live muziek en een vrolijke sfeer natuurlijk.
Mijn vrienden een stiekem You Never Walk Alone voor mij aangevraagd en ik ging gelijk de lucht in. Iedereen klappen en dansen enz. Wel emotioneel ook allemaal, dat ze dit allemaal voor mij deden. Hier kijk ik altijd leuk op terug en deze dag en actie zal ik nooit vergeten.

Daarna zijn we met de hele groep die er was lekker een borrel bij mij thuis gaan drinken, soepje erbij en een lekker stokbroodje met kruidenboter, muziekje en een gezellige kleine afterparty als afsluiter van de actie en het lopen.
Tja, ik heb het inmiddels al heel vaak gezegd in het laatste dagboek verhalen, maar het was een topervaring en geweldig om mee te maken.

Iedereen bedankt voor hun sms'jes, medeleven en donaties. Super top wat iedereen voor me heeft gedaan. Het giro nummer blijft nog tot 1 september voor mijn actie en de website tot het einde van het jaar.
Als ik nog nieuws heb over de actie zal het hier nog op komen te staan, maar de prestatie is geleverd en straks de laatste nieuwsflitsen de deur uit en dan is de actie op zijn einde. Ik kijk er geweldig op terug. Iedereen super bedankt
Groet kim

3de dag Apeldoornse 4-daagse

10-07-2008
Lieve lezers,
Ik kan de 3de dag rustig een regenachtige dag noemen en dan heb ik het niet over een paar buien. Het heeft namelijk echt de hele dag doorgeregend vanaf het moment dat we begonnen. Dus qua weer waren de andere dagen beter.
Ik voelde me wel lekker vanaf het begin, want mijn medelopers zeiden steeds: "Kim loopt weer in draf". De massage van gister had dus goed werk verricht, want ik liep er lekker over.
Nou werd het drafje wel steeds ietsje minder, want omdat het zo regende werd het natuurlijk enorm blubberig. Dus zwaar lopen. En ook nog steeds die hoge heuvels erbij.
Deze dag was dus wel zwaarder, maar ik heb hem weer lekker volbracht en kan me best beroerder voelen geloof ik.

Bij de eerste stop hebben we "onze verzorgers" allebei een flesje rum en merci gegeven. Dit vonden ze erg leuk. Als bedankje voor elke keer de lekkere koffie/thee.
We hebben vandaag 3 echte stops gehad en af en toe uitgerust bovenaan een heuvel. Begin wel wat blaren te krijgen, maar dit is ook nog wel te overzien.
Ook vandaag weer veel reacties en mensen die hun duim naar mij opsteken. Dit blijft leuk en aamoedigend.

Ondanks alle modder is er helemaal niemand uitgegleden vandaag al was dat soms wel op het nippertje, helemaal aan het einde van de loop werd er nog wel eens een oeeehh en aaahh geroepen. Maar toch bleef iedereen overeind. En gelukkig maar, want anders werd een mooie bende.
Ondanks de regen en blubber was ook dit weer een enorm gezellige dag. Je moet het toch zelf gezellig maken met het weer van vandaag en dat lukte ons goed.
Dus nu op naar morgen, de laatste dag. Ik heb er enorm veel zin in. Daarna nemen we met ons groepje en wie er nog meer mee willen gezellig een borrel en een hapje bij ons thuis als afsluiting van deze dagen.
Nou dat horen jullie morgen nog wel weer of misschien zaterdag als er morgen niet meer van komt.
Groet kim

2de dag Apeldoornse 4-daagse
09-07-2008
Lieve lezers,
Vandaag zit er weer op. Ook weer een lange dag, want ik was pas om half 9 thuis. Ik had een volle planning vandaag.
De dag begon weer om 8 uur bij bakkerij van Dongen.
Om 9 uur begonnen we dag 2 met lopen. Het viel al gauw op dat veel mensen naar Hart van Nederland kijken, want we kregen veel reacties/aanmoedigingen van mensen die het gezien hadden. Zelfs een paar mensen, dat om het giro nummer vroegen en ook een paar die zo contant een bijdrage gaven. Dit is natuurlijk helemaal geweldig dat eigenlijk "vreemde" mensen dit voor je doen en ze je zo toch een beetje willen helpen. Helemaal super hoe iedereen reageert. Wordt ook de hele dag ge-sms’t door iedereen die me even aanmoedigt. Iedereen die sms'jes stuurt ook hartstikke bedankt.

Ik werd ook door krant de Stentor regio Apeldoorn gebeld. Of hij een fotograaf mocht langs sturen om een foto te laten maken en hij me dan aan het eind van de middag telefonisch een kort interview mocht doen. En natuurlijk mocht dat van mij!
Met de 2de langere pauze om 12:45 uur de foto gemaakt voor de Stentor en ook vandaag zaten we weer lekker bij "onze verzorgers”. Waar we weer lekker een bakje koffie en thee kregen.
Ook weer even met radio Nunspeet gebeld om hun op de hoogte te brengen over hoe het ging vandaag.
Weer wat kilometers gelopen, nog een kleine pauze genomen en om 15:00 uur kwamen we weer bij de finish aan. Hier kwamen we ook nog een cf'er tegen, die inmiddels over mijn actie had gehoord, dus even gezellig gekletst met haar en daarna afgestempeld en ons kaartje voor de dag erop opgehaald.

Inmiddels was het toen alweer 16:15 uur en moesten we ook gaan, want we hadden een afspraak om bij de chinees te eten, wat we ook kregen als een sponsoring. Dit had Roelie die ook meeloopt en haar schoondochter voor ons geregeld.
Even snel langs de slijterij gereden om 2 kleine flesjes rum en merci te halen om morgen aan onze "verzorgers"te geven als bedankje voor de goede zorgen.
Toen naar de chinees met zijn zessen gezellig en daar kregen we een heerlijk buffet aan onze tafel met allemaal borden met lekker eten. Het was heerlijk. Kregen ook nog een toetje na, waar ik helaas geen tijd voor had, omdat ik ook een massage afspraak had staan om 19:00 uur en ook nog even moest douchen daarvoor. De massage was bij de Jonge Stee in Vierhouten, ook weer gesponsord en ook weer geregeld voor mij.
Iedereen doet zo zijn best voor mij en de "actie". Dat is allemaal zo geweldig en ik voel me er helemaal speciaal door als er van die dingen geregeld worden.
De massage was heerlijk genieten, vanaf mijn teen tot en met mijn hoofd en toen ik klaar was vertelde hij me dat ik nog een keer een massage kreeg voor als de loop voorbij is en het weer iets rustiger is. Zodat ik nog een keertje kan genieten. Jippie, want hier kan ik wel aan wennen die lekkere massages.
Daar nog iets gedronken en een rondleiding gehad en toen na huis gegaan. Foto's op de computer gezet en dit dagboekje geschreven. En zo de computer uit en mij oogjes dicht.
Tot morgen.
Groet kim
 

08-07-2008

1ste dag Apeldoornse 4-daagse
Lieve lezers,
De 1ste dag zit erop en het was me het dagje wel meteen, kan ik wel zeggen.
Voor degene die het nog niet wisten. Ik had vanochtend de camera ploeg van SBS6 Hart van Nederland op de stoep staan. Om 7:15 uur al.
Eerst een paar opnames hier in mijn huis. Dat ik mijn tasje aan het inpakken was. Mijn schoenen aan deed en een klein interview. Toen samen met hun door naar bakkerij van Dongen. Daar kregen we onze lunch pakketten mee voor de dag.

Daarna door naar Apeldoorn met SBS6 achter ons aan. De eerste kilometers liepen hun met ons mee en ondertussen een interview.
Dus toen we uiteindelijk echt gingen starten was het 10.00 uur. Vanaf toen konden we ons eigen tempo gaan lopen, want met zo'n camera achteruit lopen en ons tegelijk interviewen loop je niet in het tempo van hoe we normaal lopen.
Na een klein stukje het bos in, en ik mag wel zeggen dat het een pittige boswandeling was! Tjonge jonge, beste heuvels kwamen we tegen, maar wel ontzettend mooi.
Ondertussen kregen we allemaal sms'jes of we als zeik nat waren geregend. Maar gelukkig hadden wij daar geen last van. In totaal hebben we maar 2 regenbuien gehad. En die duurden helemaal niet lang gelukkig. Dus met het weer viel het gelukkig allemaal mee.

De eerste rustplek was na 6,1 kilometer. De zitjes die er stonden waren vol en ma zag een man met van die soort vis stoeltjes. En vroegen of we daar misschien mochten zitten. En dat mocht. Ondertussen kwam er nog een man bij die daar bij hoorde en zij zaten daar voor een groep verstandelijk gehandicapten die ook meeliepen. Dus wij even gekletst en heerlijk gezeten en ouwehoeren natuurlijk, want wat bleek de tweede rustplek was op dezelfde plek dus wij ouwehoeren of we het plekje alvast konden reserveren voor straks. Echt gezellig sfeertje hoor. Zij ouwehoerden gezellig mee.
Meteen toilet pauze gehad en toen weer verder gelopen. Bij 14,6 kilometer om ongeveer 13:00 uur kwamen we weer bij dezelfde rustplek aan en zagen dat hun net ingepakt hadden, maar nog niet weg. Dus Wendy zegt: "ah, das nou ook jammer zijn we net te laat zeker". Waarop hun heel enthousiast de stoeltjes weer tevoorschijn haalden en koffie en fris voor ons pakten. Geweldig toch! Mensen die je helemaal niet kent en ons zo lekker verzorgden.

Kregen ook nog een lekkere banaan en water en een fris doekje om onze handen schoon te maken. Dus we hopen dat we hun elke dag tegen komen, haha, en zij vonden dat helemaal niet erg en lieten zien naar welk bord we dan moesten kijken als we even wilden zitten. Ondertussen heb ik nog een kort radio interview gedaan op radio Nunspeet. Had namelijk met radio Nunspeet afgesproken dat ik elke dag even tussen 12:00 uur en 14:00 uur zou bellen om te vertellen hoe het me vergaat. Dus dat was ook weer leuk. Om 13:30 uur liepen we weer terug, vandaar uit begonnen we aan de laatste 5,4 kilometen, dat is een dik uurtje lopen nog.
Laatste uurtje werd wel wat zwaarder moet ik eerlijk zeggen door al die heuvels kreeg ik wat last van mijn knieën.
Toen kwamen we om 14:34 uur binnen. Daar in de tent nog wat gedronken en toen weer naar huis. Dus het was een lange dag, want ik was voor SBS6 al vroeg op, maar een geslaagde dag, goed weer, gezellige mensen ontmoet en op naar morgen!!
Groet Kim

06-07-2008

Lieve lezers,
 
Het laatste dagboek verhaal voordat ik de Apeldoornse 4-daagse ga lopen.
Deze week is nog een redelijk drukke week geworden, wat ik niet verwacht had. Ik wilde een rustige week houden voor het lopen, maar ik werd een paar keer gebeld voor interviews. Wat natuurlijk ook erg leuk is. Dus dat hebben we toch maar ingepland allemaal.
Afgelopen dinsdag was het eerste radio intervieuw met radio Gelderland. Leuk gesprek. Vriendelijke mensen. Hievoor zijn we naar Arnhem gereden.
Woensdag ochtend had ik een intervieuw met Mayke Snippe. Zij is van de stentor en kwam ook een intervieuw afnemen. Dat was een erg leuk gesprek en het zou er donderdag al inkomen. Ze heeft er een erg mooi verhaal van gemaakt en ook weer een enorme grote foto. Een foto die we hadden gemaakt van een keer tijdens het trainen.
Toen zat ik woensdagmiddag de krant door te lezen en zag dat het persbericht met een foto van mij was geplaatst in de Huis aan Huis. Ja ja we worden nog bekende Nunspeters. Ik had helemaal niet meer verwacht dat we die laatste week nog zoveel aandacht zouden krijgen.We hadden namelijk ook al eerder persberichten verstuurd, maar daar werd toen helemaal niet op gereageerd en nu dus wel. Ik denk dat het komt omdat het nu recent nieuws is, omdat we volgende week al gaan lopen.
Ik dacht ook dat het bedrag waar we opzaten ongeveer wel het eindbedrag zou worden, maar het bedrag heeft nog een leuk sprintje gemaakt. Super leuk natuurlijk.
De donderdag was ik media vrij. haha.
En de vrijdag ochtend werd ik gebeld door de Nunspeter post. Ook telefonisch een kort intervieuw gehad met wat kleine informatie, omdat hun een vooraankondiging wilde maken van mijn actie in de krant. Woensdag 9 juli sta ik daar dus weer in en ze wilden na het lopen graag een keer met mij afspreken om een langer intervieuw te doen van hoe het lopen ging en het bedrag wat we binnen gehaald hebben enz.
Na het telefonische intervieuw gingen ma en ik naar Apeldoorn naar de radio voor weer een radio intervieuw. De laatste van de week. Ook weer leuk.
Dus dit was mijn onverwachtte media week. Erg leuk allemaal. Ook erg spannend in het begin natuurlijk. Vooral die live radio intervieuws, maar je went er ook nog weer aan. En dan gaat volgende week de prestatie beginnen. Ik doe niks anders als kijken naar hoe het weer wordt. Qua temperatuur ziet het er goed uit. Lekkere temperatuur om bij te lopen en die buien die ze voorspellen zien we dan wel weer.
Op dinsdag 8 uur hebben we afgesproken bij bakkerij van Dongen om de gesponsorde lunchpaketten op te halen. Vandaar uit gaan we met 2 auto's richting Apeldoorn.
We hebben er allemaal erg veel zin in.
Ik probeer elke avond na het lopen even een stukje te schrijven over hoe de dag is gegaan. Nou op na dinsdag.
Groet kim

27-06-2008
Weekje thuis
Lieve lezers,
Ik ben vandaag alweer een week thuis. Heb heerlijk geslapen en genoten van mijn eigen huisje. Het is altijd prettig om weer op je eigen plekje te zijn.
Ook heb ik deze week alweer getraind. Ik ben maandag begonnen met  1 uurtje lopen, dus ongeveer 5 km en afgelopen woensdag heb ik 2 uurtjes gelopen. Dit ging me gelukkig makkelijk af. Volgende week nog trainen en dan moet ik mijn prestatie die week erop toch echt gaan leveren.
Ik heb er onwijs veel zin in. Ben erg benieuwd hoe het me straks zal vergaan. Het komt nu dichtbij en kan alleen maar zeggen dat ik er naar uit kijk om het nu echt te gaan doen. Spreek jullie daarvoor nog.
Groet kim

21-06-2008

Ontslag ziekenhuis
Lieve lezers,
Even een kleine update van wat er de laatste week in het ziekenhuis is gebeurd.
Ben gisteren ontslagen uit het ziekenhuis en dit is mijn eerste dag weer thuis. Super fijn natuurlijk. Ennn ook belangrijk, ik voel me fijn.
Afgelopen maandag in het ziekenhuis moest ik een longfunctie blazen. Die longfunctie was weer in een stijgende lijn. Dus dat gaf aan dat de infuuskuur zijn werk deed. Dit voelde ik zelf natuurlijk al wel omdat ik met ook lekkerder er fitter begon te voelen.
Dinsdag was visite dag van de doktoren. Zij waren tevreden en we spraken af om vrijdag de longfunctie nog een keer te doen met als achterliggende gedachtte dat als hij nog beter was ik lekker voor het weekend naar huis zou mogen.
Die dagen daarna lekker rustig aan gedaan. En voelde met steeds beter.
Vrijdag de longfunctie en toen ik aan het apparaat zat voelde ik voordat ik de uitslag had dat het niet echt goed ging. En mijn gevoel was juist. Hij was niet beter. Hij was gelijk gebleven. Dit werd dus toch  nog beetje spannend voor me, want ik wist niet hoe de doktoren hierop zouden reageren. Normaal gaat mijn longfunctie altijd met sprongen vooruit en nu dus niet. Andere opnames was ik al aan het opruimen van mij spullen voordat de dokter was geweest omdat ik dan al wel wist dat ik weg mocht, omdat de longfunctie goed is, maar met de spullen opruimen wachtte ik dus toch nog maar even totdat de dokter kwam.
We hebben even gepraat en overlegd wat het beste leek en ik mocht gelukkig toch naar huis toe. De longfunctie was dan wel niet beter, maar mijn gevoel wel en dat was ook wat waard vond de dokter.
Dus om half 2 werd ik door Ronald opgehaald om lekker naar huis te gaan.
Thuis aangekomen (helemaal gepoetst en spik en span gemaakt door Gerda en ma) trof ik meteen een gezellig bloemetje op tafel aan. Fijn om weer in je eigen huisje te zijn en heel erg fijn om weer in mijn eigen bedje te slapen. Het slapen daar is waardeloos namelijk. Je wordt zo vaak wakker door dat infuus s'nachts of antibiotica die er aan moet om 5 uur in de ochtend en om 6 uur is je andere antibiotica weer op. Dus de nachten daar zijn niet lekker rustig. Vannacht dus heerlijk geslapen en wel de hele nacht door. Mijn ogen waren helemaal klein vanochtend van de lange nacht die ik geslapen had. Nu neem ik nog mijn rust zodat ik straks fris en vol conditie aan mijn Apeldoornse 4-daagse kan gaan beginnen.
Heb er echt super veel zin in.
Hou jullie allemaal op de hoogte.
Groet kim

16-06-2008
Het is vandaag maandag 16 juni en lig nu ongeveer 1 week in Den Haag.
Ik ben dit weekend voor het eerst naar het strand geweest, dit mocht ik als een soort training voor de actie straks. Want alleen maar op de loopband op mijn kamer wordt ook zo saai.
Ben vrijdag met Gerda en ma in de auto gestapt en met tom tom naar het strand gereden, dit was maar 8 minuten. Daar zijn we lekker uitgewaaid, zie de haren op de foto's. Het was heerlijk weer, lekker zonnetje en ik vond het erg fijn om even echt weg te zijn van het ziekenhuis.
Maarrrrr geef Kim een vinger en ze wil liever je hele hand, haha. Ik wilde dit uitje dus eigenlijk ook nog wel een keer overdoen met mijn lieverd.
Dus zondag zo gezegd zo gedaan. Een extra stapuurtje aangevraagd en om 18:00 uur was er nog plekje dus nog een keer in de auto en weer naar het strand.
Heerlijk, als je naar de foto's kijkt zou je denken dat we een weekendje weg waren, maar helaas we moesten naar 1 uurtje gauw weer naar het ziekenhuis, omdat we anders te laat waren en nu dit mocht wil je de doktoren natuurlijk niet boos maken, haha. Dus we waren weer netjes op tijd op "onze" kamer.
Ik heb heerlijk genoten van deze 2 uitjes, het was lekker weer en je kan toch niet anders dan genieten op het strand. Dan lijkt het net of je niet ziek bent. Mooie golven, gezellige sfeertje, Ronald die mijn hand vast houd. Echt genoten dus.

We hadden die dag al visite gehad. s'Ochtends mijn ouders en s'Middags Ronald zijn ouders.
Omdat het natuurlijk ook nog vaderdag was gisteren hadden we nog even 2 flessen beerenburg voor onze vaders gekocht en die gegeven, dat vonden ze wel erg grappig om te krijgen in het ziekenhuis, drank. haha

Zoals jullie lezen gaat het dus al een stuk beter met mij. Ik was gisteren naar die dag visite en strand natuurlijk wel moe, maar de avond hebben we gewoon op het bedje rustig tv liggen kijken.

Vandaag om 13:00 uur moet ik longfunctie blazen. Ben benieuwd hoe mijn longinhoud is. Ik denk dat hij al wel weer een stuk beter is, misschien zelfs al wel weer op mijn oude niveau, maar dat weten we straks.
Morgen (dinsdag) is er altijd visiteloop van de doktoren. Dan komt mijn eigen dokter, de zaal doktor, nog een CF doktor en de rechter hand van de doktoren langs om te kijken hoe de longfunctie was en hoe het met je gaat en overleggen over de verdere opname/ontslag.

Jullie horen het nog hoe de longfunctie was en of de doktoren tevreden met me zijn.

Spreek iedereen.

xuss kim

12-06-2008
eerste verhaaltje vanuit het ziekenhuis bedje in Den Haag.

Ben vrijdag opgenomen en vanaf vrijdagavond ging het ook meteen hard achteruit.
Kreeg koorts, erg veel pijn in mijn gewrichten, uitslag, hoofdpijn, enz enz
Het weekend heb ik dus eigenlijk alleen maar in mijn bedje doorgebracht en het stap uurtje wat ik 1 keer op een dag heb door het isolatie systeem bij CF Patienten ben ik door Ronald in de rolstoel gezet om toch even van die kamer af te zijn, maar dat was ook echt niet langer als een half uurtje de eerste dagen.

Maaarrrr vanaf vandaag kan ik zeggen dat ik me echt wat beter voel, zit rechtop en heb zelfs al een half uurtje op de loopband gelopen, ( we blijven namelijk aan de actie denken natuurlijk) om zo mijn training voor de actie niet helemaal kwijt te raken.

Heb net ook nog een leuk nieuwtje te horen gekregen en dat is als ik me vrijdag nog beter voel ik even los gekoppeld mag worden en even hier naar het strand mag of naar het stadje, HEERLIJK want de dagen duren soms best lang als je maar 1 uurtje van je kamer af mag, soms mag ik een extra uurtje als bijvoorbeeld een andere patient zijn uurtje niet gebruikt.maar das dus altijd even afwachten.

Verder niet veel nieuws, gaat weer wat beter en moet maandag weer een longfunctie doen om te kijken hoe het met mijn longen gaat, dan komen de doktoren altijd dinsdag om het daarover te hebben dus we wachten af hoe het dan gaat 06-06-2008 Ziekenhuis opname Lieve lezers, Ik ben helaas weer opgenomen in het ziekenhuis in Den Haag.
Eigenlijk ging ik steeds meer achteruit, en dat wil ik dan in het begin zelf nog eventjes niet weten, maar eigenlijk voel je dat natuurlijk al wel.
Ik werd steeds vaker moe en benauwd, ik had weer verhoging en ik moest weer veel hoesten.
Met in mijn achterhoofd de Apeldoornse 4-daagse heb ik toch maar besloten de dokter te bellen, omdat ik bang was dat als ik zo door zou blijven lopen ik nog veel slechter zou worden. En waarschijnlijk de Apeldoornse 4-daagse dan niet zou kunnen redden.
De dokter vond dat een erg verstandig besluit van mij en zo werd ik weer opgenomen voor een infuuskuur.
De ene keer duurt zo'n infuuskuur 12 dagen maar soms ook wel 3 weken. Dit is elke keer weer verschillend dus we zullen moeten afwachten.
Ik hou jullie op de hoogte via mijn dagboekje, waar ik dan veel tijd voor heb omdat ik niet van mijn kamer af mag i.v.m. het isolatie systeem bij CF patiënten.
Wij mogen elke dag een uurtje van onze kamer af en allemaal na elkaar zodat we niet met elkaar in contact komen.
Dit is natuurlijk een beetje eenzaam zo de hele dag achter een dichte deur en daarom heeft de dokter dankzij sponsoren, computers voor ons geregeld zodat wij toch kunnen internetten, tv en dvd kijken. Dit is natuurlijk erg fijn voor ons vermaak.
In het begin van de kuur slaap en lees ik veel. Hoe langer ik het infuus heb hoe beter ik me ga voelen en hoe meer dingetjes ik ga doen, zoals dvdt'je kijken en op internet, mijn hyves checken enz.
Ik denk dat ik dus ook af en toe wel wat in het dagboek ga schrijven, zodat iedereen die het wil kan volgen hoe het met mij gaat.

Ik spreek jullie allemaal weer.
Groet Kim

29-05-2008

Laatste dag van de 4-daagse Nunspeet
Lieve lezers,
Vandaag liepen we een heel eind met de 5 km mee. Het leek daarom ook meteen de drukste dag, maar dat kwam omdat we zo lang stuk samen liepen.
Het weer van vanmiddag zei niet zoveel goeds, maar het klaarde gelukkig op. Dus net als alle dagen hadden we vandaag ook lekker weer.
De sfeer was natuurlijk gezellig.
Aan het begin van de loop nog weer even een klein radio intervieuwtje gehad met Toni van RTV Nunspeet. Over hoe het met de actie en met het lopen gaat. De belangstelling van iedereen is zo leuk. Had ik van te voren helemaal niet verwacht en dat maakt het extra leuk.
Het lopen vandaag ging ook weer goed. Ik vind het fijn dat ik deze 4-daagse zo makkelijk heb kunnen lopen. Dat geeft toch een beetje extra zekerheid voor straks.
19:00 uur kwamen we weer bij school aan, kruisje opgehaald en opgesteld voor het defile. Was ook erg gezellig.
Ik vond het echt super druk kwa mensen. Dat had ik helemaal niet verwacht. En we zijn allemaal zo verwend. Allemaal mooie bloemen gekregen van iedereen. Zo leuk.
Iedereen bedankt hiervoor. Echt super.
Toen we langs het gemeentehuis kwamen werd ik nog even op de foto gezet met de burgermeester en zijn vrouw. Die komt als het goed is op de kabelkrant. De burgermeester heeft ook mijn actie gesteund en informeerd vaak hoe het met me gaat als we hem tegen komen. Weer die belangstelling waar ik het over had. Die is zo groot. Vind het allemaal zo leuk wat iedereen voor me doet en voor de actie.
Het 4-daagse gevoel kreeg je nu toch echt wel. Ik ben benieuwd hoe dat straks in Apeldoorn is. Hoe druk het is en natuurlijk hoe het lopen me daar vergaat.
Ik heb er wel enorm veel zin in. Het is een echte uitdaging voor me en begin het nu echt een beetje spannend te vinden.
Naar het lopen zijn we met z'n allen even bij moeders een bakje koffie gaan drinken, want die hadden we dit keer natuurlijk niet onderweg gehad, omdat vandaag een kortere route was. Dus daar hadden we nu wel zin in. Iedereen ging gezellig met ons mee die ons hadden opgewacht om ons binnen te halen.
Daarna lekker een borrel gedronken en toen naar huis gegaan.
Even meteen dit stukje schrijven voor het dagboek. De foto's doormailen naar de webmaster en die maakt de site weer voor mekaar. Dankzij hem staat de site er zo mooi bij en is hij zo up to date.
Ook dit keer natuurlijk weer foto's te vinden bij het foto album.
Iedereen bedankt. Voor de bloemen, elke dag verse koffie met koek en het bijhouden van de site.
Groet kim
 
28-05-2008

Derde dag Avond 4-daagse Nunspeet
Lieve lezers.
De derde dag zit er ook alweer op, leuke route.
Toen de dag begon had ik nog niet door dat het zo warm was. Pas toen ik buiten was voelde ik dat, maar had het niet verwacht omdat het er een beetje grauwig uitzag vanochtend. s' Middags even kinderen bij de BSO gereden en daarna even naar dorp geweest naar Nunspeet beweegt. Ik werd toch een beetje sloom van dat warme weer en benauwd dus niet te lang gelopen, want in mijn achterhoofd natuurlijk dat ik de 4-daagse moest gaan lopen. Ik ben dus eigenlijk altijd wel een beetje aan het plannen als ik meer dingen op een dag moet doen zodat ik ook nog even mijn rust neem.
Dan nog even over hoe het lopen van vanavond ging. Het was vandaag alweer de derde dag en ook een stuk warmer en benauwder. Met dit weer heb ik meer last van benauwdheid. Net van te voren even goed verneveld om die benauwdheid een beetje weg te krijgen. Het lopen viel me best mee en gelukkig maar, want straks kan het ook warm zijn en dan moet ik er toch 20 lopen.
Dit keer werd de koffie en koek verzorgd door mijn vriend, zie ook de foto's weer.
Morgen de laatste dag en dan zit de 4-daagse van Nunspeet er alweer op. Tot dan.
Groet kim

27-05-2008

Tweede dag avond 4-daagse Nunspeet
Lieve lezers,
Vanochtend ongeveer 15 boekjes weggebracht, dus nog steeds druk met het zoeken van sponsoren. En weer allemaal leuke reactie van mensen.
s' Middags was ik het een beetje zat en lekker even op de bank gelegen, omdat ik wist dat ik natuurlijk nog de 10 km moest gaan lopen.
We zijn weer ongeveer om 18:15 gestrart. We hebben lekker doorgelopen en er werd ons aan het begin van de avond verteld door een jongen die langs kwam en iedereen had geteld dat we de laatste wandelaars waren. haha, maar niet omdat we traag waren,(even voor de duidelijkheid) maar we waren gewoon als laatste gestrart. We hadden de pas er lekker in moet ik zeggen en hebben toch aardig wat mensen ingehaald, waar het natuurlijk niet om gaat, maar we liepen gewoon lekker door.
Gister waren we ook al als laatste en toen hebben we eigenlijk maar 1 groepje jonge meiden ingehaald en nu toch wel meerdere. Dus vandaag hadden we iets meer het avond 4-daagse gevoel, omdat we gezellig tussen de mensen liepen en gister voelde we ons toch een beetje eenzaam.
Dus conclusie: ik heb fijn gelopen, geen zere voeten, blaren, en ook geen zere knie.
Op naar morgen, de derde dag. Groet Kim O' ja, vandaag werd ons halverwege de koffie verzorgd door mijn eigen vader, zie fotoalbum "avond 4-daagse" bedankt maar weer. 26-05-2008
Avond 4-daagse Nunspeet Lieve Lezers, De eerste 10 km van de avond 4-daagse zit er alweer op. We liepen om ongeveer 18:15 uur weg.
Bij het spoor kwamen we al meteen Toni van de kabelkrant tegen en dus maar gelijk op de foto daarvoor.
We waren één van de laatste wandelaars van de 10 km kwamen we achter, want het was al rustig. De 5 km was nog wel erg druk, maar al gauw moesten we ons splitsen en toen werd het rustig met de 10 km wandelaars.
Martin (de webmaster) wachtte ons ongeveer halverwege op voor een fotootje voor op de site natuurlijk.
Daarna wachtte Gerrit van de Hoek ons op met een bakje koffie en thee en een lekkere koek.
We zijn dus weer goed verzorgd.
Deze dag was verder nog niet moeilijk, want qua training loop ik natuurlijk ook al meer. Ik voel me goed en het zou me verbazen als deze avond 4-daagse zwaar gaat worden. De 10 km kan ik gewoon makkelijk lopen dus ik verwacht eigenlijk geen problemen.
Ik laat het jullie morgen wel weer weten.
Groet kim

22-05-2008
Lieve lezers,
Het is nu donderdag en we hebben voor de tweede keer getraind deze week. Afgelopen dinsdag hebben we 20 km gelopen en vandaag hebben we 15 km gelopen.
Het is natuurlijk heerlijk weer om te lopen. Het duurde vandaag even voordat we echt begonnen aan de training, want we hebben 3 keer drie bij het hek gestaan, voordat we gingen.
De eerste keer terug, omdat het toch best warm was en een korte broek aankon. De tweede keer omdat ik mijn buideltje had afgedaan bij het omkleden en niet weer omgedaan had en de derde keer konden we dus eindelijk echt gaan.
We zijn naar tante Gerrie gelopen en daar lekker een bakje thee gedronken. En wel echte Turkse thee, want tante Gerrie was net terug uit Turkije en had thee mee genomen naar  hier. Het was van die schep thee. Heel leuk. We hebben thee met een kleurtje gedronken, rose en oranje. Mango, sinaasappel en appel. En hij was heerlijk.
Toen zijn we door de bossen gaan lopen. Dit vind ik zelf erg leuk. Ik vind dat leuker lopen als langs de straat.
Ik lig vanavond vroeg op bedje met mij lappie op schoot om nog even op internet te kijken en dit stukje te schrijven. Ik ben s'avonds best  wel moe als ik 20 km heb gelopen. Het is natuurlijk toch 4 uur lopen en met de pauzes erbij ben je zo een poos weg. Ik hoopte dat dat minder werd naarmate ik meer trainde, maar denk dat dat niet meer gaat gebeuren. De dag na het lopen is dat gevoel trouwens helemaal weg en word ik gelukkig niet ook nog eens moe wakker. Dit is natuurlijk wel een positief punt, want dan kan ik de volgende dag wel lekker fris starten straks.
Als training doen we maandag met de 4-daagse van Nunspeet mee en gaan we 10 km per avond lopen. Als dat goed gaat dan zie ik het straks wel positief in met de Apeldoornse 4-daagse. Ik vind het nu wel steeds spannender worden over hoe de 4-daagse straks gaat verlopen, hoe ik me voel, of het lekker gaat of dat ik het toch wel erg zwaar ga vinden.
Ik ben natuurlijk druk bezig geweest met sponsors zoeken en dan liepen we daar vaak nog 1 keer in de week bij. Sinds een poosje lopen we 2 keer in de week.
Nu ben ik steeds benieuwder over hoe het straks gaat. Het trainen gaat best goed, mag niet klagen, maar vind het nu echt spannend worden, omdat ik hem natuurlijk heel erg graag uit wil lopen.
Dus deze laatste weekjes lekker doortrainen en dan zullen we zien. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen.
Blijf dus mijn dagboekje lezen, want hier kan je het straks allemaal volgen. De avond 4-daagse van Nunspeet en ook straks de Apeldoornse 4-daagse.
Groet Kim
 
18-05-2008

Intervieuw bij Radio Nunspeet
Lieve lezers,
Ik wilde nog even een klein stukje vertellen over het intervieuw van vrijdagavond 16-05-2008.
Ik werd uitgenodigd om bij "sport van morgen" door Maarten van Panhuis te komen om te vertellen over Cystic Fibrosis en mijn actie.
Van 21:00 tot 22:00 uur mocht ik bij hem komen om mijn verhaal te doen. Ik werd er wel een beetje zenuwachtig van. Spreekbeurten was ik vroeger namelijk ook niet dol op en dit is toch een beetje hetzelfde idee. Alleen ben ik dan natuurlijk niet zichtbaar voor de mensen. Maar ik ben de actie begonnen en wil er natuurlijk alles uithalen wat erin zit dus over mijn spanning heen gezet en gegaan. Ronald ging met mij mee als support.
Van te voren even met Maarten over gehad hoe het programma ongeveer zou gaan.
We begonnen met een paar vragen over wat Cystic Fibrosis inhoud, wat ik er allemaal voor moet doen enz. Toen een kleine breake waarin hij nog een klein voetbal intervieuw had. En toen het laatste deel over de actie, mijn doel enz.
Het is een leuk intervieuw geworden. En het ging naar mijn idee best wel goed. Ik werd uitgenodigd om na de loop nog een keer te komen om te vertellen wat mijn actie totaal heeft opgeleverd en hoe het met de Apeldoornse 4-daagse is gegaan. De uitnodiging natuurlijk aangenomen. Mijn eerste bericht die ik naar het intervieuw kreeg was:
Goed gedaan hoor, luid en duidelijk.
Poeh hee dit ook weer goed gedaan, wat ik van te voren toch best een beetje eng vond. Foto's van dit intervieuw in het foto album terug te vinden bij 16-05-2008.


Groet Kim

    16-05-08
Lieve lezers,
We hebben gisteren weer 20 km gelopen. Samen met Roelie en mijn moeder. We zijn om 10:00 bij mijn moeders huis gestart en liepen door het bos naar Vierhouten.
Wat een goede keus bleek te zijn, want we zaten te twijfelen wat voor een route we vandaag zouden gaan doen. De keus was dus goed, want in het bos was het lekker wat koeler en minder bedrukkend.
Uit voorzorg mijn brace maar omgedaan, omdat ik de vorige keer last had van mijn knie. Voelde hem nu nog steeds wel wat, maar wel minimaal. Hoop dus met het trainen dat ik het zo ook een beetje kan opbouwen voor mijn knie dat ik straks natuurlijk wel die 4 dagen ga redden.
We hebben bij Vossenberg in Vierhouten lekker even gezeten en gedronken.
Aan de terugweg begonnen, toen zagen we een bankje om even ons lekkere appeltje op te eten. Toen was het nog ongeveer 5 km en dan waren we weer bij mij moeders huis. Er zaten al 4 mensen aan dat tafeltje, maar ze zeiden dat  wij nog makkelijk aan dat tafeltje erbij konden zitten. Ze draaiden zich meteen naar ons om dus ze hadden zin in een gesprekje uit hun lichaamstaal te zien.
De ene man zei: " Aan het lopen voor de lijn zeker?"
Mijn moeder natuurlijk:  "Nee voor het goede doel!"
En daar kwam ons verhaal wat we natuurlijk de laatste 2 maanden al veel vaker hebben verteld. We hebben van die flyers en die hebben we standaard in allerlei verschillende tassen zitten. Zo ook in ma haar buideltje van het lopen. Daar kwam ie te voorschijn. Even verder gekletst over hoe het met mij ging, over hoe het trainen ging. Dat hun hier in een hotel in Nunspeet zaten en op vakantie waren enz. Appeltje was inmiddels ook op.
Toen hun weer verder gingen legden allebei de 2 stelletjes 10 euro op tafel om in de collectebus te doen.
We waren verrast dat eigenlijk vreemde mensen ons zo geld gaven voor onze actie. Met 1 woord, geweldig!! Door dorp gelopen, even met bekenden gekletst. IJsje gegeten op het terras die erg lekker was. Ons laatste stukje route afmaken. Door dorp heen gelopen en daar kwamen we weer een bekende tegen van mij.
Hij was aan het werk. Op de heenweg hadden we elkaar ook al gegroet en zo te zien zijn eigen bus, dus eigen bedrijfje, dit wist ik helemaal niet dat hij voor zichzelf werkte. Hij maakte de openings zin wat natuurlijk maar tot 1 ding leidde.
Hij: "Zijn jullie nou zo lang op de markt geweest haha."
Ik: " Nee, wij zijn aan het trainen voor de Apeldoornse 4-daagse."
Voor de tweede keer vandaag dus ons verhaaltje onverwachts zonder dat we dus echt op zoek gingen naar sponsors. Even erover gepraat. Hij had het boekje al ergens gelezen en dan dus de laatste vraag van mij: "Wil je dan misschien ook een machtigingskaart?" Dat wilde hij wel. Zo leuk en aardig.
Kaart ingevuld en weer een sponsor erbij. We gingen trainen, maar kwamen dus ook met geld voor de actie weer thuis. Wat willen we nog meer. Niks toch! Groet Kim Note van de webmaster: We willen wel meer Kim die teller moet toch naar de € 20.000,00 dus we willen nog veel meer
11-05-08
Lieve lezers
Om jullie weer even te vertellen hoe de collecte gister is gegaan. De collecte bij de tuigpaarden concours Doornspijk was weer net zo geslaagd als bij de voetbalvereniging in Nunspeet. Het leverde dit keer een bedrag van € 670,00 op. Waar ik natuurlijk weer erg blij mee ben. Het weer was warm, maar natuurlijk lekker om de collecte bij te lopen. Ik heb de collecte dit keer gelopen met Gerrit van de Hoek (zijn vrouw loopt straks de Apeldoornse 4-daagse met ons mee) en natuurlijk ma weer. We hadden onze Cystic Fibrosis t-shirten weer aan voor de duidelijkheid. Het werd allemaal aangekondigd voordat we begonnen aan de collecte. En dat is erg fijn, want zo weten de mensen er al iets van als we komen. Dit was ook gisteren allemaal goed geregeld. We zijn weer goed verzorgd de hele dag. Bedankt hiervoor. Kon echt niet beter. Drinken, eten, aan niks ontbrak het. Echt top. Ik heb zelf een paar jaar dressuur gereden, maar door Cystic Fibrosis een beetje moeten opgeven, omdat paardrijden erg intensief is. Toen Gerrit dit hoorde dat ik dus ook de paarden zelf mooi vind en dus niet alleen aan de collecte dacht heeft hij geregeld dat ik met het ere rondje van de jeugd mee mocht rijden. Dit was natuurlijk een leuk extraatje. Ik mag wel zeggen: het was een lange, iets zware middag voor mij met dat warme weer, maar een zeer geslaagde middag met een glimlach op mijn gezicht. Iedereen bedankt voor de goede zorgen. Gerrit en Ma ook weer bedankt voor het collecte lopen. Roelie en Gerrit bedankt voor het regelen dat het collecteren kon plaats vinden. Groet Kim
09-05-08 Lieve lezers,
Het is nu vrijdag en natuurlijk het heerlijkste weer om te trainen.
Afgelopen maandag hebben ma en ik 20 km gelopen. Naar Hierden gelopen en daar even lekker wat gedronken en weer terug, om eerlijk te zijn was het net geen 20 km het is eigenlijk  17,5 km volgens tom tom.
1 dag 20 km lopen gaat me wel goed af, maar om nog beter te trainen hebben we de dag ernaar nog weer 10 km gedaan. Heb die dag erop wel met een brace gelopen, want ik heb klein beetje last van een zwakke knie. Die heb ik een beetje vernield op de wintersport en af en toe last van. Niet echt van toepassing, maar voor degene die nu denken wat is er dan gebeurd op wintersport?? We gingen sleeën en ik stond te wachten omdat ik natuurlijk als eerste beneden was. haha. Toen iemand met een nood tempo op mijn afkwam en mij als een soort van stoppaal gebruikte. Wat leidde tot een ziekenhuisje bezoekje, omdat mijn knie enorm zeer deed.Tot nu toe had ik nog geen 1 keer last met lopen, maar afgelopen week dus wel ietsje. Maar nachtje rust en het was zo goed als weer over. Ik wil dus nu proberen wat tijd vrij te maken om 2 dagen achter elkaar 20 km te lopen. Zodat ik kan kijken of dat ook allemaal een beetje goed gaat.
Ook als training ga ik straks de avond 4-daagse lopen. Als voorproefje. Morgen staat er weer een collecte middagje voor de deur. Bij het paarden concours in Doornspijk. Ik ben benieuwd of dat ook weer zo'n succes wordt als bij de voetbal vereniging. Jullie horen dat nog weer.
Groet Kim

  04-05-08
Lieve lezers,
Het gaat zo super met de actie. Dit had ik toen ik begon niet durven denken. Gisteravond werd ik namelijk door mijn moeder opgebeld. Roeli van de Hoek was daar op visite. Roelie loopt straks ook met ons mee en heeft al een enorm bedrag voor mij bij elkaar weten te krijgen. Gister kwam ze weer machtigingskaarten bij mijn moeder brengen. Het bedrag gaat hiermee naar de € 10.000 Jeetje wat ben ik toch enorm blij met dit bedrag. We zijn de actie ongeveer 2 maanden geleden begonnen en zitten gewoon nu al op dit bedrag. Ik heb er geen woorden voor. Ik ben er zo blij mee en de NCFS ook denk ik zo. De € 10.000 was mijn doel toen ik op ongeveer € 5000,- zat, en is nu dus bereikt. Maar wat wordt het volgende bedrag wat we willen bereiken?? Gaan we meteen voor de € 15.000 of houd het een keer op?? We zullen zien. Ik blijf er in iedergeval voor gaan en iedereen die mij tot nu toe geholpen hebben natuurlijk super bedankt. In mijn eentje had ik dit bedrag nooit kunnen ophalen. Op naar de volgende ...........
Groet Kim

03-05-08
Lieve lezers,
Mijn eerste verhaaltje in "mijn dagboekje". Het leek mij leuk om dit nog even als extra op de site erbij te doen. Denk niet dat ik genoeg tekst heb om elke dag wat te vertellen, maar hier kan iedereen en het vervolg lezen hoe het met me gaat, hoe het met trainen gaat en met het binnen halen van de sponsoren. Nu mijn echte eerste verhaal. Vandaag op het voetbalveld geweest van Nunspeet. Ik had van Martin een mail adres gekregen van Betty Wieteler. Zij zit in het bestuur. Ik had haar de vraag gesteld of de voelbalvereniging wel eens aan sponsoringen deed en of er een collecte bus in de kantine mocht staan. Er werd gereageerd door Betty en meteen leuk meegedacht. Aan sponsoringen deden ze niet, omdat de voetbalvereniging zelf uit sponsoringen bestaat. Maar er was 03-04-2008 wel een belangrijke wedstrijd waar waarschijnlijk wel druk zou worden mailde zij mij. Dus hun idee, collecte lopen met een paar mensen terwijl de wedstrijd bezig was. Aaah dit vind ik toch wel een beetje eng eigenlijk. Een echte collecte bus bij de mensen onder de neus drukken en vragen om geld, maar ja ik ben begonnen met deze actie en wil er toch alles uithalen wat erin zit. Moeders was meteen enthousiast. Ilonka van Rijn erbij gevraagd (oude buurvrouw) en Wendy Bogers (mijn nichtje) die ook meeloopt straks in Apeldoorn. Dus het groepje was nu geregeld die mij hierbij wilde helpen, en daar was ik blij mee, want in mijn eentje zeker niet gedurfd. Vandaag was het zover. We parkeerde onze auto bij de voetbalvereniging. Ik kreeg wel beetje kriebels, maar die verdwenen vanzelf weer toen ik eenmaal Betty ontmoette en lekker begonnen te kletsen over de actie. We werden even in de bestuurskamer uitgenodigd voor een kopje koffie/thee. Super ontvangen dus. Daar spraken we nog even met de speaker die ons voor de wedstrijd afkondigde dat wij langs kwamen voor een bijdrage voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Ilonka en Ma gingen rechtsom, Wendy en ik linksom. En de spanning verdween gauw, want iedereen was erg vriendelijk en de portomonee werd al getrokken als ze ons aan zagen komen. Ook enkele flyers over mijn actie uitgedeeld zodat de mensen die het niet kenden toch een idee hadden waar ze aan gaven. Om ong 16:00 uur waren we klaar en gingen weer naar huis om het geld te tellen. Dit was natuurlijk het leukste, want we waren alle 4 erg benieuwd wat het totaal bedrag zou zijn. Het collecteren was zeker een succes en ben erg blij dat we dit gedaan hebben, want het heeft de actie € 606,- opgeleverd. Wat betekend dat de teller van € 8500,- naar € 9250,- kon. Ilonka, Wendy en Ma bedankt voor het helpen hierbij, in mijn eentje had ik dit zeker niet bij elkaar kunnen halen.
BEDANKT.
Groet Kim


Copyright © 2008 Sporten om te leven
Laatst bijgewerkt: 11-03-2008

Wat hieraan voorafging:

bron: http://www.margrietsbeterewereld.nl/interactief/members/sylviavanessen.aspx

geplaatst op: 28 maart 2008 om 10:07 in het digitale dagboek van Sylvia van Essen

nieuwe sponsor-actie voor onderzoek cystic fibrosis

Ik wil jullie voorstellen aan Kim Morren. Kim woont in Nunspeet, is 24 jaar en heeft zelf Cystic Fibrosis. Op dit weblog kunnen jullie haar volgen tijdens haar voorbereidingen voor de Apeldoornse wandel4daagse. Ook Kim hoopt met deze sportieve prestatie geld bijelkaar te verzamelen om meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Wie:

Naam: Kim Morren.

Leeftijd: 24 jaar oud.

Relatie: samenwonend in Nunspeet

E-mail: kim@sportenomteleven.nl

Website: www.sportenomteleven.nl

Passies: winkelen,motor rijden, gezellige dingen doen, vakanties. Zowel zee/strand, maar de wintersport vind ik ook helemaal geweldig.

Sport: B-kick, fitness.


Mijn Ervaring:

Mijn ervaring met CF is dat ik mijn jeugd vrij normaal heb kunnen doorlopen. Vele CF patiënten kunnen dit niet. Mijn infecties begonnen rond mijn 11 de jaar. Dan krijg je te maken met infuus kuren van 3 weken. Ik had een dergelijk infuus kuur gemiddeld 1 keer in het jaar nodig en dat kon dan allemaal thuis. Nu ik ouder word moet ik toch steeds meer keuzes gaan maken. Ik kan niet alles. En moet dan soms kiezen als ik meerdere dingen tegelijk heb in het weekend. Vorig jaar een slecht jaar gehad zeker 5 infuuskuren gehad waarbij ik ook soms 3 weken in het ziekenhuis in Den Haag heb gelegen. Gemiddeld zit ik op ongeveer 2 infuuskuren in het jaar, maar dit is dus niet te verspellen en erg verschillend per patiënt. CF kan zo in 1 keer omslaan als je een zware infectie krijgt. Ik ben 80-100 procent afgekeurd en werk vrijwillig een paar uurtjes bij de BSO (Buitenschoolse opvang) in Nunspeet, als chauffeur haal ik kinderen van school en breng ze dan naar de BSO.

Voor de CF sport ik erg veel. Probeer zeker 3 keer in de week te sporten liever 4 keer, maar dat gaat niet altijd. Sporten is erg goed voor CF patiënten omdat je dan het slijm lost hoest. Sporten is voor ons bij wijze van belangrijker dan werken. Hoe beter ik in conditie ben des te sneller heb ik een infectie weer onder controle.

Nog een manier om dit slijm lost te krijgen is vernevelen. Dit moet ongeveer 3 keer per dag bij mij. Dat ligt eraan hoe benauwd ik ben. Hiermee krijg je met een apparaat stoom binnen waardoor ook dit taaie slijm weer los komt.

En veel medicijn gebruik natuurlijk, hier ontkomen we ook niet aan.

CF is een ziekte wat voorheen niet heel erg bekend was, maar dit veranderd al met het jaar en dat is goed want het moet nog veel bekender worden en er moeten nog veel meer onderzoeken gedaan worden voor CF, zodat de levensverwachting nog hoger gaat worden.

Hoop dat ik zo een beetje duidelijk heb kunnen maken wat CF is en wat mij ervaring ermee is.

Wat:

Een actie voor de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting).

Ik ga met een groepje mensen de Apeldoornse 4-daagse lopen van 20 km.

Dus een actie om geld in te zamelen voor de NCFS.

Ik ben al enorm aan het trainen voor deze 4-daagse, omdat dit voor mij natuurlijk een grotere prestatie zal zijn om te halen als voor een gezond persoon. Ik moet hiervoor in goede conditie zijn als ik dit wil halen.

Dus door veel trainen en steun van mijn medelopers hoop ik straks de Apeldoornse 4-daagse uit te lopen.


Waarom:

Om 2 redenen:

De eerste reden is dat er nog veel meer onderzoek gedaan moet worden naar CF, naar nieuwe medicijnen, naar uitvindingen. Door wetenschappelijk onderzoek is namelijk de levensverwachting van CF patiënten in 20 jaar tijd verdubbeld naar gemiddeld 40 jaar. CF'ers willen ook leven, langer leven.

Voor onderzoek is geld nodig!!

De tweede reden is dat CF toen ik geboren werd niet bekend was bij de mensen en daar is al een enorme verbetering in. Mensen beginnen te weten wat de ziekte inhoud en anders hebben ze er ieder geval wel al eens over gehoord, maar het moet nog bekender worden en dat kan door zulke acties. CF moet meer onder de aandacht van mensen gebracht worden!!


Dus mijn uiteindelijke vraag is:

Wilt U mij/ons (CF'ers) steunen door mij te sponseren???