07/07/07, wandelmee.be legt websites plat... (bron: www.kasterleeleeft.be)


Het einde van een mooi ding, laten we stellen dat spijtig genoeg aan elke wandeling een einde komt, maar zo bruusk, wat is daar de reden van...?

Na het huwelijk van Anita en Eric uit Lichtaart jongstleden van 30 juni 2007, besloten deze 2 jonge mensen eens terug wat rust in hun relatie te brengen. Jaren werkten zij samen met menig vrijwillig medewerker aan een wandelportaalsite. Meer dan 11.000.000 bezoekers mochten deze website optekenen.
Maar nu is het afgelopen, wij gingen op zoek naar een antwoord in de Zwaluwstraat.

Eric en Anita leggen ons uit dat het stil leggen van zo'n geesteskind natuurlijk niet over één nacht ijs is gegaan. "In den beginnen wandelden we en schreven achteraf een verslag en plaatsten enkele foto's erbij. Al snel konden deze rekenen op enkele sympatisanten die eveneens gingen schrijven en foto's nemen. Na enkele maanden werd een databank aangemaakt om de info over clubs en andere snel en eenvoudig te kunnen bijwerken. Nu natuurlijk na al die jaren zijn onze bezoekers zo gewoon dagelijks te kijken in onze kalenders en worden de verslagen van de schrijvers gretig verslonden. Op een maandag mocht wandelmee dan ook soms meer dan 15.000 bezoekers optekenen."

"Nu alle positieve dingen gezegd zijn naar het gros van de surfers die we toch nog even danken voor hun vele bezoeken, eens iets meer over de negatieve aspecten van zo'n portaal. De clubs rondom ons (vooral de besturen) zagen ons al snel als concurent en trachtten op alle mogelijke manieren onze inspanningen de kop in te drukken. Toch behielden we de rust en gelukkig was onze rug breed genoeg. Maar toch, na vele vrijwillige diensten van onzent wegen naar andere grote en middelgrote wandelingen, bleven wij steeds onder druk staan van negatieve roddels. Velen wisten het nieuws sneller te brengen dan wandelmee, maar waren NOOIT hier geweest."
"Ook wij hebben fouten gemaakt, soms te illusionstisch en te euforisch dingen aangepakt met het idee dat iedereen op de kar ging springen, maar nee hoor deze wereld is veranderd, wij hadden enkele uitschuivers zoals de Kempentochten 2006, maar gingen toch door. Sommige dingen zijn bij ons nu eenmaal anders dan in de meeste gestructureerde wandelclubs."

"In ieder geval kunnen wij toevoegen dat wij onze verantwoordelijkheid naar de leden, de organisaties de voorinschrijvingen en al het andere zullen afwerken. Wat we doen in een volgend werkjaar staat nog open, alles kan bij wandelmee en NIKS moet."

"Al de gegevens van de databanken zijn veilig gesteld dus niks is verloren, maar nu komt eerst een tijd van bezinning en genieten van elkaar."

"Bij deze danken we alle mensen die positief en/of negatief waren doorheen de jaren, ook daar leerden we van en natuurlijk de vele vrijwillige medewerkers die steeds meewerkten aan de website en/of activiteiten in of buiten de club."

Misschien zullen Anita en Eric nu hun weg terug vinden naar de vele wandelingen en kunnen we na de ene of de andere wandeling tot een concensus komen waar iedereen mee leven kan...